Lotgering, welk "pakket"?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

@Mandy, wie zegt dat vis geen diersoort is? (Ik kan het niet terugvinden namelijk)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lotgering, welk "pakket"?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

Mandy, vis is wel een diersoort.. duh dat het een diersoort is. Maar dit wordt apart gegeven en valt dus niet onder de 3 a 4 ja diersoorten (vlees/bot/orgaan soorten) die je moet geven in 2 a 3 weken, maar komt er gewoon apart bij. Het is een goede aanvulling voor de hond :-).

En dat vis reken je apart, want je kan ook gewoon een zalmkop geven of een sardientje alleen, dat hoeft niet perse een KVV te zijn.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

haha nee als ik er alleen van over me nek zou gaan of bijna zou ik het wel geven maar kan er echt niet tegen en wordt gewoon echt ziek.

Maar buiten dat om gaan ze hier dus gewoon ook meerdere diersoorten krijgen :-)

honden page profiel Mandy en NovaMandy en Nova

honden foto van Mandy en Nova

Ik weet wel dat vis een diersoort is, maar er werd ergens gesinueerd dat vis geen diersoort was\is of niet als diersoort gezien mocht worden mbt het voeren van verschillende diersoorten. Ik vraag me dan af waarom? Waarom wordt dat niet als een complete maaltijd\diersoort gezien? Want volgens mij zijn de meningen hierover verdeeld (zoals ik ook al ergens las). Dit is geen aanval, maar een vraag.. Ik vraag me dan af waarom je vis zou gaan geven, als het toch geen toevoegde waarde heeft (want zo lees ik dat, dat je het meer als een tussendoortje moet zien) en geen andere diersoort er voor in de plaats zou geven. Ik geef wel vis, met het idee dat dit wel een diersoort is die toegevoegde waarde heeft voor mijn hond (zoals mij ook is verteld door Lotgering)... Vandaar dat ik mij afvraag hoe dit nu precies zit en waarom men dit zo ziet? Want mij is namelijk anders verteld..

honden page profiel huskywomanhuskywoman 3 doggies

honden foto van huskywoman

Geef minimaal vier verschillende diersoorten, vis hier niet bij meegerekend. De reden dat het belangrijk is om voldoende te variëren met verschillende soorten vlees is omdat elk soort vlees zijn eigen specifieke samenstelling heeft en het variëren ervoor zorgt dat een hond niet gauw iets tekort zal komen. De reden dat vis niet meegerekend wordt is omdat vis door wilde hondachtige zelden gegeten wordt en alhoewel het een zeer goede aanvulling is in een hondenmenu niet de juiste specifieke eigenschappen heeft die vlees wel kan bieden aan een carnivoor

Bron: www.voernatuurlijk.nl

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ik (met de nadruk op, want het is mijn visie), tel vis wel als een diersoort. Al krijgt Flex 4 soorten per week i.p.v. 3 weken, zo zit ik dus altijd goed.

Verder is vis een belangrijke bron voor omega vetzuren die o.a. gezond voor de huid/vacht, de smering van de gewrichten en tevens hart- en bloedvaten.

Ik zie het dus als een belangrijk onderdeel van Flex z'n voeding. Al weet ik dat anderen dat misschien weer niet doen.

PS: KVV'en/NRV'en en Barfen gaat altijd een beetje op eigen gevoel hoor haha. In grote lijnen is iedereen het met elkaar eens maar de één doet het net iets anders dan de ander.

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~*

honden foto van *~ Izzy ~*

Vis heeft 100% toegevoegde waarde O-), kan hier ook nergens vinden waarom dat niet zo zou zijn in dit topic.

Ik geef het zelf aan mijn hond O-).

Thanks Huskywoman voor dat stukje :-), iets wat bij mij ook nog te binnen schoot, maar ook weer een beetje over twijfelde hoe ik het moest gaan uitleggen :-).

En voor mensen die geen vis kunnen geven, durven geven of iets anders... is er ook nog Doils en dat is aan te raden.

Klopt wat Sammy zegt, je doet het op gevoel. Maar nergens hier is gesuggereerd dat een vis geen diersoort is, want het is een dier. Dat is een feit, ik heb zelf vissen..

Maar ik hoop echt dat met wat Huskywoman heeft gezegd dus nu duidelijk is, waarom het ERBIJ geeft :-). Je kan ook een visdag inlassen, maakt allemaal niet uit. Je kan een tussendoortje geven, maakt allemaal niet uit.

Ik bedoel, waarom zou ik mijn hond vis gaan geven als het geen nut heeft? Dan geef ik uit aan Alaska zalm en Tinlo makreel voor Jan met de korte achternaam.. nou nee, lijkt mij niet ;-). Kost namelijk niet weinig die kilorollen (Alaska is zelfs maar 800 gram).

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

@ Sammy en flex
Mijn honden krijgen elke dag omega vetzuren ;-)
Heel zelden eten ze ook vis, maar het zijn absoluut geen vis eters

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Huskywoman,

haha ja Doils? Flex vind het heerlijk dus ik heb het makkelijk wat dat betreft.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

gaf eerst gewone Zalmolie
en sinds kort de Doils Joint :-D
Volgens mijn Dierenarts is het super spul, wat vind jij van Doils?

honden page profiel Mandy en NovaMandy en Nova

honden foto van Mandy en Nova

@ Huskywoman, thanks voor de uitleg, dat was waar ik naar zocht :-D en is ook tegelijkertijd het antwoord op mijn vraag: waarom geef je vis? Top! Het is duidelijk nu voor mij!
@ Sammy, dat is ook een van de redenen waarom ik wel vis geef en blijf geven, hoewel ze er niet dol op is. Maar bedankt voor jouw visie. Klinkt goed.
Wat is Doils?
@ Izzy, bedankt voor je reactie. Maar even offtopic.. Ik voer pas sinds 6 weken kvv en ben me er nog volop in aan t verdiepen en ik stel gewoon naar mijn idee een normale vraag over: waarom wel\niet vis.. En het komt nu over alsof ik iets heel raars\doms vraag. Maar misschien lees ik het verkeerd.
@ bedankt voor de reacties!

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ik tel vis wel gewoon mee als diersoort. het zijn tenslotte ook gewoon dierlijke eiwitten immers. En het heeft daarnaast ook voedingsstoffen die in vlees niet voorkomen. :-)
Ik voer dus Lotgering totaal, t. met pens en t. met vis en t. met eend.

Omdat ik ook nog FarmFood brokken voer denk ik wel dat ze van alles voldoende binnenkrijgen.

Als tussendoortjes dan nog rauw ei, karnemelk en gedroogde pensstaafjes. Als beloningsvoertjes gedroogde kip of rundvlees. Soms wat fruit of gekookte groenten van de tafel.
Ik ga er maar van uit dat ze zo alles krijgen wat ze nodig hebben. ;-)

honden page profiel Heidi & BobbyHeidi & Bobby 3 doggies

honden foto van Heidi & Bobby

Interessant dat stukje over vis, zo leer je steeds weer wat bij. :-)

@ Mandy, verdelen van KVV doe ik vaak met een grote platte schroevendraaier en een hamer. Schroevendraaier er op de juiste plaats opzetten, paar tikjes met de hamer en je splijt de rol zo doormidden. Als je de schroevendraaier goed recht houdt, krijg je zelfs een mooie, rechte breuk, al is het niet altijd even nauwkeurig. Maar Lotgering is inderdaad vrij fijngemalen, dus dat moet wel netjes gaan.

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

@Mandy je leest het inderdaad verkeerd. Je vraagt niet iets doms, maar ik kreeg hier telkens het idee dat ik totaal niet begrepen werd. Ik was duidelijk genoeg, maar telkens moest ik het opnieuw uitleggen, aangezien er weer over begonnen werd alsof vis geen diersoort is.

Never nooit niet dat ik dat gezegd heb :-). En aangezien wat Huskywoman het zei wat bij mij ook in mijn hoofd zat, maar even niet wist hoe ik dat moest gaan uitleggen hier, probeerde ik dat op een andere manier. Doch ook dat werd niet begrepen. Ik kan je zeggen, ook dat is vervelend.

Toevallig zijn er hier mensen die het er wel onder laten vallen, prima :-). Op BARFplaats en op andere fora doen vele het niet :-), ik zie juist meer logische redenen om het er ook niet onder te laten vallen.

Dus bij mij is en blijft het gewoon zeker 4 soorten (rund, kip, lam, paard of andere dieren) en daarnaast nog vis.

@Heidi, waarom ontdooi je het niet gewoon een beetje, snijd je het gewoon doormidden en verdeel je het dan? Het is totaal niet erg als het wat ontdooit en daarna weer ingevroren wordt. De hond is geen mens.

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes 3 doggies

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Ik zie regelmatig de naam Doils voorbij komen.
Wat is het precies, en waar kun je het krijgen (nou ja, kopen dan ;-) )
Groet, Monique

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes 3 doggies

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Haha, wat zijn jullie snel! Bedankt, ik ga even kijken, dat is vast een prima aanvulling op de Lotgering.

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes 3 doggies

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Gebruiken jullie Doils dan voor de huid/vacht, of voor de gewrichten?
Pepper heeft ondanks Lotgering af en toe nog wat jeuk en Storm, onze pup is een heel beweeglijke hond, daarvoor denk ik dat wat aanvulling voor zijn gewrichten goed zou zijn.
Zou ik dan beter de Joint ;-) of de andere uitvoering kunnen nemen?

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

Ik heb zelf voor huid/vacht gekocht, omdat Izzy toch wat problemen had met haar vacht.. (beet ook veel en likte veel, leek of ze erg jeuk had). Dan ga je het overal zoeken.
Was met Izzy ook bij de DA geweest (was bang voor een mijt), maar de DA kon niets vinden. Dan is het lastig, maar toch herstelt ze nu heel goed.
Om het te proberen heb ik dit gekocht, moet zeggen dat het herstel wel sneller gaat. Kreeg het ook door van Nicky en moet zeggen dat ik er geen spijt van heb.



honden page profiel Mandy en NovaMandy en Nova

honden foto van Mandy en Nova

@ Missy, bedankt voor je reactie en jouw visie! :-D Ik geef ook zelf af en toe farmbrokken naast lotgering. Gaat prima samen. (bij haar dan) meng jij het of geef je het op aparte dagen?

@ Izzy, alsnog bedankt voor je reactie. Iedereen heeft een andere mening. En tuurlijk weet ik wel dat vis een diersoort is, ik wilde alleen maar weten waarom de ene persoon vis wel tot de 4 diersoorten rekent (die je per zoveel weken) moet voeren en de andere persoon niet. Dus ik bedoelde waarom de een wel vis tot een "diersoort" rekent en de ander niet als een "diersoort", snap je wat ik bedoel?
Maar we kunnen het er lang en breed over hebben, ik stelde gewoon een vraag en misschien legde ik het zelf ook verkeerd uit en vice versa.
Soms is internet een beetje onhandig... ;-) Laten we het gewoon hier bij houden.

@ izzy, Sam en Salta, ik had ook al eens gehoord van Bodyguard en Biofood Zalmolie. is dat hetzelfde als Doils? Zal er eens naar gaan kijken!

Nova krijgt straks 6 diersoorten (vis dan meegerekend) dus dat moet vast en zeker goed zijn en daarnaast soms wat Farmfoodbrokken en andere lekkernijen :-D Smullen maar!

kan je trouwens verschillende kvv door elkaar geven? Heb nog wat andere KVV zoals Duck over.

honden page profiel Mandy en NovaMandy en Nova

honden foto van Mandy en Nova

@ Missy, bedankt voor je reactie en jouw visie! :-D Ik geef ook zelf af en toe farmbrokken naast lotgering. Gaat prima samen. (bij haar dan) meng jij het of geef je het op aparte dagen?

@ Izzy, alsnog bedankt voor je reactie. Iedereen heeft een andere mening. En tuurlijk weet ik wel dat vis een diersoort is, ik wilde alleen maar weten waarom de ene persoon vis wel tot de 4 diersoorten rekent (die je per zoveel weken) moet voeren en de andere persoon niet. Dus ik bedoelde waarom de een wel vis tot een "diersoort" rekent en de ander niet als een "diersoort", snap je wat ik bedoel?
Maar we kunnen het er lang en breed over hebben, ik stelde gewoon een vraag en misschien legde ik het zelf ook verkeerd uit en vice versa.
Soms is internet een beetje onhandig... ;-) Laten we het gewoon hier bij houden.

@ izzy, Sam en Salta, ik had ook al eens gehoord van Bodyguard en Biofood Zalmolie. is dat hetzelfde als Doils? Zal er eens naar gaan kijken!

Nova krijgt straks 6 diersoorten (vis dan meegerekend) dus dat moet vast en zeker goed zijn en daarnaast soms wat Farmfoodbrokken en andere lekkernijen :-D Smullen maar!

kan je trouwens verschillende kvv door elkaar geven? Heb nog wat andere KVV zoals Duck over.

honden page profiel huskywomanhuskywoman 3 doggies

honden foto van huskywoman

ja hoor je kan gewoon verschillende geven, juist goedvoor de afwisseling.
Zelf ben ik geen voorstander van duck,runner,rodi enz, daar die vaak granen erin hebben zitten.

maar bij haaksbarf, carnivoer, lotgering, Alaska, All animal, Darf, Tinlo enz zijn goed te combineren.

De andere ook wel hoor, maar ik ben niet zo'n voorstander van granen/rijst etc erin ;-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

@Huskywoman,

even een paar berichtjes terug hadden we het over Doils maar ik gebruik het niet hoor haha. Ik las terug dat ik het een beetje verkeerd geformuleerd had. Ik heb makkelijk praten omdat Flex gek is op vis, ik hoef dan ook niets toe te voegen.

Verder hoor ik wel alleen maar positieve berichten over Doils!

honden page profiel huskywomanhuskywoman 3 doggies

honden foto van huskywoman

idd, en mijn dierenarts zei dat ze per dag(gemiddeld dus)2gram nodig hebben per dag, en aangezien ze geen vis eten krijgen ze het dus dagelijks ;-)

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

@Mandy en Nova, ik geef het om en om. Ik ontdooi 1500 gram Lotgering, dat is voor iets meer dan 1 dag. De tweede dag vul ik het dan aan met FarmFood brokken. Het kan gewoon door elkaar gegeven worden. Dat is het voordeel van geperste brokken. :-D

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

@Mandy is prima, het is nu van beide kanten gewoon duidelijk ;-) en klopt internet is niet altijd handig :P.

Overigens geef ik de FF brokken die ik nog heb (is niet veel meer van over) als beloning. En kan FF aanraden hoor als geperste brok, zelf kies ik straks voor Acana of Orijen (misschien Taste of the Wild).

honden page profiel Mandy en NovaMandy en Nova

honden foto van Mandy en Nova

@ Huskywoman, thanks! Had nog 1kg Duck gratis in mijn vriezer liggen, dus die moet nog op (zonde om weg te gooien ;-) ). Daarna krijgt ze gewoon weer Lotgering.

@ Izzy, oke helemaal top! :-D Begrepen mekaar gewoon verkeerd.

@ Izzy en Missy (he dat rijmt), oke fijn om te horen dat jullie ook goeie ervaringen hebben met Farmfood. Nova vindt het erg lekker en is een goeie aanvulling op het vlees. Lotgering is trouwens wel haar hoofdmaaltijd, ze krijgt er af en toe een handje FF brokken bij (als aanvulling).

honden page profiel Heidi & BobbyHeidi & Bobby 3 doggies

honden foto van Heidi & Bobby

@ Izzy: Ja, iets ontdooien en dan snijden kan ook, maar eerlijk gezegd vind ik dat een stuk omslachtiger dan even twee tikjes met de hamer. Ieder heeft zo zijn manieren om grote rollen te verdelen. Met Lotgering hoef ik zelfs helemaal niet meer te delen, want Bobby doet twee dagen met een pakje en zo lang kun je dat ontdooid wel bewaren.

honden page profiel Mandy en NovaMandy en Nova

honden foto van Mandy en Nova

Nou we hebben sinds maandag het combipakket binnen! Heb het opgehaald in Zaandam bij de fabriek zelf. Moest eerst heel erg zoeken.... maar uiteindelijk gevonden. Hebben ook een hele rondleiding gekregen door de fabriek, aardige man en vertelde veel. Alles zag er netjes uit.
Nova vindt alle smaken heerlijk! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lotgering, welk "pakket"?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: regen lekker luieren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^